Bakalářská práce, bakalářka

Zpracování, odevzdání a úspěšná obhajoba bakalářské práce před oborovou komisí jsou základní podmínky k získání bakalářského titulu. Sepsání bakalářské práce adekvátní kvality proto vyžaduje nejen odborné znalosti, ale i nemalé úsilí, čas a nejlépe zkušenosti se psaním závěrečných prací.

 

Jak má bakalářská práce vypadat?

Rozsah bakalářské práce se pohybuje v rozmezí 30 až 60 stran v závislosti na dané univerzitě, fakultě či katedře. Obsah práce, její výsledky a závěry musí prokazovat solidní přehled autora o oblasti, na kterou se průzkum zaměřuje. Na rozdíl od diplomové práce se zde nepředpokládá plně samostatný výzkum ani nové výstupy.

 

Výběr tématu

Zpracování bakalářské práce začíná výběrem a rezervováním tématu, které obvykle probíhají ve druhém ročníku studia. Samotnému psaní předchází rešerše literatury, sběr a analýza materiálu. Až do odevzdání probíhají konzultace s vedoucím práce, řešení případných problémů a další činnosti.

 

Terminologie, citace, zdoje a další nezbytné náležitosti

Text bakalářské práce musí odrážet hlubší obeznámenost studenta s odbornou literaturou i orientaci v oblasti zaměření výzkumu. Kromě terminologie, citací, seznamu literatury a zdrojů by měla obsahovat abstrakt, obsah, praktickou část, a přílohy (grafy, tabulky aj.).

  • SeminarkyZa1
  • 01.02.2015
  • 1

RYCHLE VYŘEŠÍME, CO VÁS TRÁPÍ. VYBERTE SI NÍŽE.



JIŽ DO 12 DNŮ

Komentáře

 

Petr 06.03.2015 12:30 / Odpovědět

Super článek, díky za něj.

Komentář

Odpověď na komentář
{{odpoved}} |

Kategorie

Komentáře

Smithk536

I think this is one of the most significant information for me. And i'm glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent D. Good job, cheers fkbkkadeceebkebg

Monika

Dobrý den, zpracováváte i podklady pro obhajobu diplomové práce? Děkuji

Marta

Super, děkuji za cenné rady.M.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace