Výběr tématu a charakteristika úvodu u bakalářské či diplomové práce

Doporučujeme, aby si student „pisatel“ velmi dobře zvážil výběr tématu bakálářské práce, jelikož výběr tématu musí odpovídat nejen studovanému oboru, kterým se chce v budoucnosti zabývat, ale také jeho vědomostem, které získal během let studia. Velmi žádoucí je pak umění navázat téma do praktického využití, i když je možné psát na teoretičtější bázi s praktickým použitím, popřípadě navázat na konkrétní výzkum již v praxi provedený. Vzhledem k tomu, že právě zvolené témata stanovují limity psaní odborných prací, doporučujeme, aby student „pisatel“ tedy volil témata, v kterých velmi dobře orientuje a rozumí jak teorii, tak dokáže v budoucnosti implementovat do praktického provedení.

Vzhledem k tomu, že tedy výběr tématu není zcela jednoduchou záležitostí, věnujeme se této oblasti, ale to až v příštím článku.

 

  • SeminarkyZa1
  • 07.05.2015
  • 0

RYCHLE VYŘEŠÍME, CO VÁS TRÁPÍ. VYBERTE SI NÍŽE.



JIŽ DO 12 DNŮ

Nečtěnější blog

Jak zpracovat práci, aby byla vědecká? Určité formy zpracování vědeckých prací.

  • 16.04.2015
  • 0

„Pisatel“ si může zvolit určitý typ, jak vědeckou práci zpracovat. Je možné zvolit jednu nebo kombinaci následujících forem zpracování vědeckých prací

Více

Jak si rozvrhnout diplomovou práci, abyste všechno stihli včas?

  • 26.09.2018
  • 0

Diplomová práce se standardně zadává v prvním semestru magisterského studia. Od tohoto okamžiku vám začíná běžet čas na její zpracování – celé 4 semestry. Na první pohled se může zdát, že máte poměrně dost času. Pokud však svou diplomku podceníte, stresu, obavám a výčitkám se rozhodně nevyhnete.

Více

Toto si před odevzdáním závěrečné práce rozhodně zkontrolujte!

  • 26.03.2018
  • 0

Pomalu, ale jistě se blíží termíny pro odevzdání bakalářských nebo diplomových prací. Proto jsme připravili následující seznam věcí, které byste si měli před odevzdáním rozhodně zkontrolovat. Tak pojďme na to!

Více

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Plné znění pravidel pro zpracování osobních údajů. Další informace