[Blog]

Tipy pro vaše studium

Zobrazit kategorie

13. 08. 2015

Stylistická úprava vědeckých prací

Pokud se v odborném textu nachází velké množství obrázků, tabulek, grafů a technických pomůcek není vhodné nechávat v hlavní kostře textu, ovšem doporučujeme umístit do Příloh odborné práce. V hlavním textu se umísťuje jen nejdůležitější technická pomůcka, která vykazuje právě interpretovanou část v odborné práci.

06. 08. 2015

Syntéza, vlastní návrhy řešení

Závěrečná fáze odborných prací již shrnuje a hodnotí dosažené výsledky argumentované a podložené jinými výzkumy. Je nutné, aby „pisatel/student“ zmínil zjištěné poznatky jak z teoretické části práce, tak z praktické části práce a vyzdvihnul nejdůležitější výsledky výzkumu s návrhy řešení a doporučení pro budoucí vývoj sledované problematiky.

30. 07. 2015

Vlastní práce - resp. praktická část - co obsahuje, prezentace výsledků a analýza

Vlastní práce odborné práce obsahuje podrobnější charakteristiku sledované problematiky, používá kompilačního přístupu, kde vymezuje teoretická východiska. Je dobré, aby se „pisatel/student“ znovu zmínil použité výzkumné metody a techniky. Tato část odborné práce již obsahuje zhodnocení analýz na základě, kterých hodnotí zjištěné a postupně syntetizuje tedy vyústí do aplikační fáze vlastního řešení.

Novinky do vašeho e-mailu

Získejte informace, jak si zjednodušit studium a bonusy zdarma

Odesláním formuáře souhlasíte se Zásadami ochrany osobních údajů

Copyright © seminarkyza1.cz 2024

Převodem logo Mastercard logo Gopay logo Visa logo