[Blog]

Tipy pro vaše studium

Zobrazit kategorie

20. 05. 2020

Mozkový jogging aneb jak trénovat paměť

Paměť stárne a leniví. Proto je potřeba se o ni starat a udržovat ji v co nejlepší kondici. Prospívá jí například zdravý životní styl, především pak vyvážená strava bohatá na omega-3 mastné kyseliny a vylepšená pomocí doplňků stravy, které obsahují výtažky z ginkgo biloby nebo ženšenu pravého. Příznivý vliv na paměť má dále dostatek odpočinku, ale i pravidelný trénink paměti. Ale jak takovou paměť trénovat?

18. 05. 2020

Vše, co byste měli vědět o hořčíku ve formě sloučeniny zvané hydrogenuhličitan hořečnatý

Hořčík je důležitou součástí naší stravy. Účastní se stovek metabolických procesů v lidském těle. Podporuje například energetický metabolismus a přispívá ke správné funkci nervové i svalové soustavy. Přitom se jedná o vysoce reaktivní chemický prvek, který se samostatně prakticky nevyskytuje. Ve volné přírodě se tak nachází téměř vždy ve formě sloučenin. Jednou z nich je hydrogenuhličitan hořečnatý neboli Mg(HCO3)2, který společně s hydrogenuhličitanem vápenatým způsobuje tvrdost vody. Na druhou stranu má však dokonce příznivý vliv na lidský organismus. Jak je to možné?

11. 05. 2020

Nenechte se ovládat únavou

Únavu zná každý moc dobře. Náročný pracovní den, zkouškové období, tvrdý trénink a další aktivity si zkrátka vyberou svou daň. Někdy je únava příjemná, jindy nás obtěžuje, když se to nehodí.

Novinky do vašeho e-mailu

Získejte informace, jak si zjednodušit studium a bonusy zdarma

Odesláním formuáře souhlasíte se Zásadami ochrany osobních údajů

Copyright © seminarkyza1.cz 2024

Převodem logo Mastercard logo Gopay logo Visa logo