[Blog]

Tipy pro vaše studium

Zobrazit kategorie

10. 02. 2020

Nenechte se zastavit nedostatkem energie

Únava, vyčerpání, nechuť vykonávat jakoukoli práci – takový stav zažil asi každý. Za normálních okolností byste zavřeli počítač, skripta nebo zkrátka ukončili právě rozdělanou práci a zahájili odpočinek. Pokud vám ale na dveře klepe „deadline“ nebo vás další den čeká náročná prezentace na poradě či zkouška, zkrátka není možné hodit všechno za hlavu a dát si „voraz“.

05. 02. 2020

7 rad, jak zvýšit svůj výkon při učení

Téměř každý student si pod pojmem učení představuje nepříjemnou činnost, něco, co by raději snad ani nemělo existovat. Na druhou stranu, učením můžete získávat nové znalosti, zlepšovat se a také zvyšovat svou cenu na pracovním trhu. Je však opravdu důležité naučit se učit, a to především efektivně. Zde najdete 7 rad, jak na to.

27. 01. 2020

Nedostatek vitamínu B a jeho příznaky

Vitamínů B je hned několik; přesněji řečeno osm. Souhrnně se někdy označují jako B-komplex a jejich význam je pro lidské tělo obrovský, účastní se totiž především řady metabolických procesů. Nicméně lidský organismus si nedokáže vitamíny B vytvářet sám, proto je musí přijímat prostřednictvím stravy. Vyšší spotřebu vitamínů z řady B mohou mít například ženy užívající hormonální antikoncepci nebo lidé trpící mentální anorexií. Svou roli hraje také časté užívání alkoholu a problémy s trávicím traktem, kdy může být správné vstřebávání tohoto vitamínu ohroženo. Na dostatečný přísun vitamínu B by si měli dát pozor také lidé s vegetariánskou nebo veganskou stravou – a případně by měli zvážit i některý z doplňků stravy.

Novinky do vašeho e-mailu

Získejte informace, jak si zjednodušit studium a bonusy zdarma

Odesláním formuáře souhlasíte se Zásadami ochrany osobních údajů

Copyright © seminarkyza1.cz 2024

Převodem logo Mastercard logo Gopay logo Visa logo