[Blog]

Tipy pro vaše studium

Zobrazit kategorie

15. 04. 2020

5 rad, jak se učit anglicky

Někdo má pro jazyky zkrátka talent, jinému to trvá déle. Pokud však víte, jak se k tomu postavit, půjde to samo. Sepsali jsme proto pro vás 5 rad, jak vyzrát na učení angličtiny, kterou se v současné době opravdu vyplatí ovládat.

13. 04. 2020

Vitamíny skupiny B a jejich důležitá role v lidském těle

Vitamíny s označením B možná znáte také jako B-komplex, což je souhrnný název pro celkem 8 vitamínů patřících do této skupiny. Ačkoli se jedná o chemicky odlišné látky, vzájemně se doplňují ve svém působení a jsou klíčovou součástí buněčného metabolismu. Přitom hrají roli kofaktorů, které jsou nezbytné pro funkci určitých enzymů, nebo jejich prekurzorů, ze kterých následně kofaktory vznikají. Všechny vitamíny ze skupiny B jsou rozpustné ve vodě a přebytečné množství tak odchází z těla ven močí. Na jednu stranu je to výhodné, jelikož v podstatě nehrozí předávkování, na druhou stranu je nejsme schopni v těle ukládat ani vyrábět, a proto je musíme neustále přijímat prostřednictvím stravy.

07. 04. 2020

Vyhněte se každodennímu stresu a chraňte své zdraví

Stres je nepříjemný stav těla i duše, který zná asi každý. V dobách minulých nám pomáhal přežít, dnes je spíš nevítanou součástí našeho života. Navíc hektická doba, ve které se lidstvo právě nachází, napětí jménem stres přímo vyvolává u většiny lidí na denní bázi. U každého se stres projevuje trochu jinak. Časté doprovodné symptomy jsou například zažívací potíže, zpocené ruce, bušení srdce, problémy s koncentrací, sucho v ústech a další.

Novinky do vašeho e-mailu

Získejte informace, jak si zjednodušit studium a bonusy zdarma

Odesláním formuáře souhlasíte se Zásadami ochrany osobních údajů

Copyright © seminarkyza1.cz 2024

Převodem logo Mastercard logo Gopay logo Visa logo